Δονητής ένα ταξίδι στους αιώνες ένα παιχνίδι από την αρχαιότητα μέχρι την εξέλιξη του σήμερα

Δονητής αρχαιότηταςΑπό την καταγεγραμμένη αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι άνθρωποι είχαν αποδεχθεί το σεξ σαν μία φυσική ανάγκη του ανθρώπου. Τα σεξουαλικά βοηθήματα υπήρχαν και βασίλευαν στην αρχαία Ελλάδα και μάλιστα είχαν την ονομασία “ολισβοκόλλιξ” ή “λίσβος”. Ο ολίσβος ήταν ο αρχαίος δονητής που σύμφωνα με καταγραφές βοηθούσε τις χήρες και τις γυναίκες των ναυτικών όταν έλειπε ο άντρας τους.

Οι πρώτοι αρχαίοι δονητές χρονολογούνται περίπου στο 4.000 πχ και ήταν κατά βάση κατασκευασμένοι από πέτρα. Τα μετέπειτα ευρήματα ωστόσο δείχνουν ότι ήταν κατασκευασμένοι από πέτρα, δέρμα, ξύλο ή και από καμήλας με επικάλυψη ρητίνης. Αυτό μας δίνει το συμπέρασμα ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα εξελίσσοντας συνεχώς ανά τους αιώνες και είχε γίνει κοινώς αποδεκτή η κάλυψη των σεξουαλικών αναγκών.

Στην αρχαία Ελλάδα, ειδικότερα, σχετικές αναφορές υποστηρίζουν ότι οι έμποροι στην πόλη της Μιλήτου κατασκεύαζαν και πουλούσαν ολισβοκόλλικες δηλαδή δονητές σε γυναίκες ναυτικών ή χήρες.

Στην αρχαία Ρώμη ο δονητής είχε γίνει αξεσουάρ της υψηλής κοινωνίας και μάλιστα ήταν πολύ μαστ η διοργάνωση οργίων με τα σεξουαλικά βοηθήματα του κάθε αριστοκράτη. Μερικά από αυτά τα ερωτικά βοηθήματα ήταν από ασίμη ή από χρυσό ακόμα και από ελεφαντόδοντο.

Δονητής μεταλλικός αρχαίος
Δονητής μεταλλικός αρχαίος

Σε διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες τα ερωτικά βοηθήματα και οι δονητές όπως στους Πέρσες, στην Πομπηία και σε άλλα μέρη λειτουργούσαν σαν φυλαχτά ή ακόμα και σαν σύμβολα ιερά. Που οι πολίτες έκαναν επικλήσεις ή και τελετές για γονιμότητα και καλοτυχία.

Ο δονητής εξελίχθηκε στους αιώνες και φτάσαμε στο σήμερα.

Σήμερα λοιπόν ο δονητής στις πιο προοδευτικές χώρες και λιγότερο στην Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής ευτυχίας. Η τεράστια ποικιλία αλλά και πολυάριθμες λειτουργίες που μπορεί να έχει σε συνδυασμό με τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα κάνουν την επιλογή δονητή μία δύσκολή υπόθεση.

Οι πιο γνωστοί δονητές και αυτοί που σύμφωνα με στατιστικές κατέχουν τις περισσότερες πωλήσεις είναι ο ρεαλιστικός δονητής όπως και στην αρχαιότητα. Είναι δηλαδή οι δονητές που έχουν το ίδιο σχήμα αλλά και την ίδια αίσθησή με ένα πραγματικό πέος. Είναι συνήθως από υποαλλεργική σιλικόνη ή καουτσούκ ή λάτεξ. Υπάρχουν και δονητές που μπορεί να είναι κατασκευασμένοι από άλλα υλικά όπως γυαλί ή ακόμα και πολύτιμα μέταλλα. Ωστόσο αυτό που σήμερα κάνει τους ρεαλιστικούς δονητές να έχουν εξελιχθεί σε εντυπωσιακό επίπεδο είναι και οι λειτουργίες που μπορεί να έχουν. Υπάρχουν δονητές που έχουν το λεγόμενο vibration “τρέμουλο” που προκαλεί ειδικά στην γυναίκα μία αίσθηση ρεαλισμού και διεγείρει ακόμα περισσότερο την κλειτορίδα με σκοπό να επιφέρει τον οργασμό. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες λειτουργίες όπως η κρουστική κίνηση που δίνει ρεαλιστική κίνηση ενός πραγματικού πέους με εισχώρηση και έξοδο σε συγκεκριμένο ρυθμό. Και για όσους μέχρι τώρα δεν έχουν εντυπωσιαστει υπάρχουν δονητές που μπορείτε να τους ρυθμίσετε να ολοκληρώνουν με υγρό τεχνητό σπέρμα ή και δονητές που συνδέονται με applications τα οποία ορίζουν το ρυθμό της κίνησης σύμφωνα με το βίντεο.

Φυσικά όλες αυτές οι λειτουργίες δεν περιορίζονται μόνο στα ρεαλιστικά dildo αλλά και σε άλλες κατηγορίες δονητών που χαρίζουν απίστευτες εμπειρίες σε όσους και όσες τις χρησιμοποιούν. Μία σχετικά νέα κατηγορία δονητών είναι τα Rabbit. Ο Rabbit δονητής είναι ένα κατά βάση κλειτοριδικό ερωτικό βοήθημα που διεγείρει την γυναίκα απ ευθείας στα σημεία G. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο πωλήσεων με τους ρεαλιστικούς δονητές και έχει λατρευτεί από το γυναικείο κοινό. Οι λειτουργίες που μπορεί να έχει ένας Rabbit δονητής είναι πολλές όπως και στην παραπάνω κατηγορία απλώς εδώ μπορούμε να συναντήσουμε και την λειτουργία της αναρρόφησης που δίνουν την αίσθηση του σωματικού έρωτα.

Υπάρχουν και πολλές ακόμα κατηγορίες δονητών όπως επιγραμματικά θα σας αναφέρουμε: Δονητές ζευγαριών, ασύρματοι δονητές, δονητές για χρήση από την γυναίκα σε ενεργητικό ρόλο, δονητές για διέγερση προστάτη, δονητές εσώρουχα και πολλά ακόμα.

Ποιον δονητή πρέπει να επιλέξω;

Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας για την επιλογή του σωστού δονητή. Αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε πριν την επιλογή είναι αν η διέγερσή σας προέρχεται από την κλειτορίδα ή από τον κόλπο. Αν είστε λάτρεις της διείσδυσης τότε σίγουρα πρέπει να επιλέξετε έναν ρεαλιστικό δονητή στο μέγεθος που θα σας καλύψει. Αν όμως η διέγερσή σας προέρχεται από την κλειτορίδα τότε καλύτερη επιλογή είναι κάποιος Rabbit. Ωστόσο αυτό που πρέπει να υπολογίσετε είναι η εμπειρία σας στο κομμάτι έρωτας και παιχνίδι. Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα ερωτικό παιχνίδι τότε η καλύτερη επιλογή είναι να πάτε σε κάτι μικρό σε μέγεθος κυρίως κλειτοριδικό παιχνίδι με απαλή υφή που θα σας χαρίσει τις πρώτες εμπειρίες.

Απάντηση